Swapfiets

I sann Köpenhamnsanda har vi har skaffat oss cyklar! Vi gjorde lite research och att köpa en begagnad cykel på Facebook marketplace skulle ha kostat ungefär 600-800 DKK, och det kände vi var lite väl dyrt för den korta tid vi är här, så istället hittade vi Swapfiets – ett företag som hyr ut cyklar för ca 170DKK per månad med studentrabatt.

Kontoret där vi hämtade upp cyklarna på

Det är ett nederländskt företag som finns i flera städer i Holland, Tyskland, Belgien och Danmark. Man kan välja på tre olika prisklasser:

Vi valde att ta den mittersta cykeln då den hade växlar och kunde hämtas ut samma dag. Om det skulle uppstå några problem med cykeln fixar de det utan extra kostnad. Skulle den bli snodd får man betala en självrisk på 450DKK, så det är överkomligt. Alla cyklar från Swapfiets har dock blå framdäck, vilket gör de svåra att sälja vidare.

Nu låter detta som ett sponsrat inlägg, men det är det dessvärre inte. Det är bara ett tips till dig som kanske ska bo här en längre period och inte orkar köpa och sedan sälja en cykel själv. Vi är så nöjda än så länge!

Och här har ni den, min nya cykel!

Elin Forsberg
Hej! Jag heter Elin Forsberg och jag läser mitt sista år på Medieteknikprogrammet med master i Interaktiv Medieteknik på KTH. Under hösten ska jag, och mina två vänner, studera på Danmarks Tekniske Universitet i Köpenhamn och ni ska få följa med. I bloggen kommer ni att kunna läsa om utbytesprocessen, samt hur det är att både plugga och leva i Köpenhamn. Ni kommer självklart även få följa med i min vardag när jag fördjupar mina kunskaper inom design och innovation.