Tankar efter en vecka som utbytesstudent

I måndags börjande skolan och där med första riktiga veckan som utbytesstudent. På IST ser schemat likadant ut varje vecka. På onsdagar har jag föreläsning i princip hela dagen medans resten av dagarna är det antingen förmiddag eller eftermiddag. Denna vecka var allt på distans utom föreläsningarna i torsdags som var i skolan. Det känns som att det kommer att fungera bra med en mix av undervisning på distans och i skolan. Jag gillar flexibiliteten som distansstudier innebär, att man kan vara med på en föreläsning oavsett vart man befinner sig, bara man har tillgång till wif. Samtidigt hade det varit tråkigt att bara ha föreläsningar på distans.

I det stora hela är jag väldigt nöjd med mitt schema då det tillåter en hel del andra aktiviteter under veckan. Denna vecka har jag hunnit med två surflektioner och två dyk. Ena stunden känns det som att man är på semester och nästa stund har man grupparbete i skolan. Det känns lite märkligt och för att få en struktur tänkte jag börja göra någon typ av veckoplanering. Om jag känner mig själv rätt är annars risken att jag anmäler mig på surflektioner all min lediga tid utan att tänka på att skolan kräver mer tid än närvaro på föreläsningarna.

Jag och Waleed innan surflektion.

Praia de Carcavelos, stranden där jag surfat.

Allt som allt så är jag efter en vecka som utbytesstudent sååå glad att jag tog vara på möjligheten att få plugga i ett annat land i en termin. Innan jag åkte var jag nervös och tyckte att det känndes jobbigt att åka bort från Adam, familj och vänner. Även om jag saknar dem så känns det nu jobbigt att tänkta på att detta inte alltid kommer att vara min vardag. Att kunna växla skola med dykning och surfing känns nästan för bra för att va sant. Jag ska njuta till fullo!

Anna Iisakka
Hej! Mitt namn är Anna och jag läser mitt sista år på mastern miljöteknik och hållbar infrastruktur. Under höstterminen kommer ni att kunna följa mig under mitt utbyte i Portugal. Jag kommer att läsa på Instituto Superior Técnico (IST) i Lissabon och läsa kurser inom deras master environmnetal engineering. Här på bloggen kommer ni att få följa min vardag i en av världens äldsta städer mitt under en pandemi. Trots vissa restriktioner hoppas jag att kunna varva plugg med att njuta av solen, god mat och träning!