Hoppa till innehåll

Utflykt till Cascais

I söndags gjorde jag och Adam en utflykt till Cascais som ligger 40 minuter från Lissabon med ett tåg liknande pendeltåget. Tåget går längs med kusten hela vägen så det var en vacker tågresa.


På tunnelbanan på väg till tåget.


Utsikten från tåget.

Cascais är en mindre stad där det också finns stränder och vi såg många som vindsurfade eller paddelboardade. Jag tror att man ska kunna surfa också men det var inte så mycket vågor där vi var. När vi kom dit så var det mulet så vi åt lunch och promenerade runt i stan. Det fanns en marina och många fina hus så det kändes som en lite mer exklusiv stad.


Staden och stränder. 

Något som är bra med Portugal är att det finns ställen för sopsortering lite överallt. Där vi bor i Nacka så behöver vi antingen cykla eller åka buss för att sortera då vi inte har någon bil.


Sopsortering i Cascais. 

På eftermiddagen kom solen fram och det blev riktigt varmt så då hängde vi på stranden innan vi tog tåget tillbaka till Lissabon. En helt klart lyckad dagsutflykt och jag kommer definitivt att åka till Cascais fler gånger för att hänga på stranden.

Hej! Mitt namn är Anna och jag läser mitt sista år på mastern miljöteknik och hållbar infrastruktur. Under höstterminen kommer ni att kunna följa mig under mitt utbyte i Portugal. Jag kommer att läsa på Instituto Superior Técnico (IST) i Lissabon och läsa kurser inom deras master environmnetal engineering. Här på bloggen kommer ni att få följa min vardag i en av världens äldsta städer mitt under en pandemi. Trots vissa restriktioner hoppas jag att kunna varva plugg med att njuta av solen, god mat och träning!

En kommentar till “Utflykt till Cascais”

Kommentarer är stängda.