Utforska Valencia

Som jag nämnde förut har jag haft en ledig vecka då masterkurserna börjar en vecka senare än resten. Den veckan har jag försökt ta vara på genom att utforska staden och regionen. Veckan började med att jag tog en city tour i Valencias äldsta stadsdelar med fokus på historia tillsammans med två tyska vänner, Alex och Leon. Där fick vi till exempel veta att fladdermusen, som är en del av Valencias stadsvapen, är viktig för staden då den hjälpte kung James I av Aragon att vinna staden från Saracenerna! Jag läste i efterhand att det verkar vara en legend, men det var en bra historia så vi låter den stämma tillsvidare…

Mysiga Plaça del Mercat!
En av två delar som finns kvar av Valencias gamla stadsmur !

Leon gjorde också mig sällskap till Valencias stora och fina saluhall, Mercat Central. Där testade vi några empanadas, bocadillos och apelsinjuice. Just apelsinjuice är en typisk dryck i Valencia, då förutsättningar för att odla apelsiner är perfekta här, och valencianska apelsiner är ovanligt söta. De har till och med en lokal drink som heter Agua de Valencia, som innehåller apelsinjuice!

Fina Mercat Central!

I söndags åkte jag på ytterligare en dagsutflykt. Den här gången till en nationalpark söder om Valencia, för en river hike! Hiken pågick under ca 5 timmar, där vi tog oss nedför en flod i vattnet. Det var en ny och rolig upplevelse, även om vattnet var svinkallt så vi frös en stor del av tiden trots 26 grader i luften.

Hikande i djupt vatten!
Här tog vi oss ner och igenom!
Eric Wieselblad
Hej! Jag heter Eric Wieselblad och jag går mitt femte år på civilingenjörsprogrammet Energi och Miljö med inriktningen Hållbar Energiteknik. Den här hösten ska jag spendera i Spanien, på Universitat Politècnica de València, och här på bloggen kommer jag att dela med mig av mina upplevelser och intryck av utbytet i sin helhet. Jag kommer framförallt berätta om studierna och livet nere i Valencia, men även nyttig information kring processen inför och under utbytet.