En till födelsedag

För några veckor sedan fyllde Evelina 27 år, vilket firades under hela veckan. Detta var innan de skärpta coronarestriktionerna trädde i kraft (mer om det i ett senare inlägg) så på hennes födelsedag kom hennes föräldrar över från Helsingborg. Vi började med en drink i vår lägenhet och vi alla skålade för Evelina innan vi gick till Hanzo, en restaurang som ligger på en gata som vi själva har utnämnt till Köpenhamns mysigaste gata – Værnedamsvej, *tips, tips*.

På torsdagen började Evelinas kompisar trilla in. Några bodde hos oss och andra bodde på hotell. Så på fredagen började det officiella firandet av födelsedagen och vi gick till en supermysig restaurang i Vesterbro som heter Hot Pot Republic. Hela konceptet gick ut på att man gjorde sin egen ramen – lite som en asiatisk fondue. Man fick in en hot pot som man själv fick välja smak på, vi valde kimchi & umami, sen fick man in en bricka med massa grönsaker, kött och nudlar som man sedan la i grytan. Eftersom allt stänger 22 här nuförtiden så har vi förstått att “the key to success” är att äta tidig middag så man hinner ta en drink efteråt, så vi åt middag vid 17 för att sen gå vidare till en bar och ta en drink.

Hot Pot Republic

Födelsedagsbarnet

På lördagen möttes vi på The Union Kitchen där vi åt lunch och efter det gick vi till Apollo och drack öl. Båda ställena kan jag varmt rekommendera. På kvällen samlades alla i vår lägenhet på middag, quiz och spel. Allt som allt, en väldigt kul kväll, en väldigt kul helg och en väldigt kul vecka.

Elin Forsberg
Hej! Jag heter Elin Forsberg och jag läser mitt sista år på Medieteknikprogrammet med master i Interaktiv Medieteknik på KTH. Under hösten ska jag, och mina två vänner, studera på Danmarks Tekniske Universitet i Köpenhamn och ni ska få följa med. I bloggen kommer ni att kunna läsa om utbytesprocessen, samt hur det är att både plugga och leva i Köpenhamn. Ni kommer självklart även få följa med i min vardag när jag fördjupar mina kunskaper inom design och innovation.