Glyptoteket

För några helger sedan besökte jag, Evelina och hennes vän som bor här i Köpenhamn Glyptoteket, ett museum som ligger precis bakom Tivoli. Vi visste inte vad vi skulle förvänta oss, men det var en otroligt vacker byggnad.

Det fanns lite olika utställningar att se, men mestadels bestod de av skulpturer och statyer från Egypten och Romarriket.

Det är något väldigt speciellt att tänka på hur gamla dessa statyer faktiskt är, hur samhället såg ut när de gjordes och hur fantastiskt detaljrika de är.

Så vackra miljöer

En mindre del av museet bestod av målningaroch moderna skulpturer, det var roligt med lite variation.

Vincent van Gogh

Claude Monet

Sen fikade vi såklart, vad är ett museibesök utan att fika?

Jag skulle verkligen rekommendera ett besök på Glyptoteket, det kostade 85Dkk för studenter så det var absolut överkomligt. Kul att upptäcka den kulturella delen av Köpenhamn.

Elin Forsberg
Hej! Jag heter Elin Forsberg och jag läser mitt sista år på Medieteknikprogrammet med master i Interaktiv Medieteknik på KTH. Under hösten ska jag, och mina två vänner, studera på Danmarks Tekniske Universitet i Köpenhamn och ni ska få följa med. I bloggen kommer ni att kunna läsa om utbytesprocessen, samt hur det är att både plugga och leva i Köpenhamn. Ni kommer självklart även få följa med i min vardag när jag fördjupar mina kunskaper inom design och innovation.