Långhelg i Granada – del 2

Den sista dagen i Granada blev första dagen och enda in till själva staden. Två saker stod på dagens agenda (utöver resan hem till Valencia): Granadas centrala delar och besöka Alhambra. Vi började med centrala Granada, där vi mest strosade runt, kollandes på alla gamla byggnader, trånga gränder och stora katedraler. Det var väldigt fint och mysigt!

Alhambra är ett palatsområde beläget på en höjd i Granada. Området tros ha funnits sedan 800-talet, men fick mycket av sitt nuvarande utseende under 1200-talet. Området är så pass unikt att det 1870 utsågs till ett nationalmonument, och 1984 blev en del av UNESCO:s världsarvslista! Området består av de fyra ”attraktionerna” Nasridpalatsen, Alcazaba, Carlos V-palatset och Generalife. För att komma in på området behöver du ingen biljett, men för att besöka dessa fyra så behöver du en sådan för 12€. Nu under COVID-pandemin så kan det vara svårt att få tag på biljetter, men vi var ute i okej tid så vi fick som tur var tag på dem! Tyvärr fick vi lite ont om tid på slutet för att vi skulle hinna tillbaka till Valencia och lämna våra hyrbilar så vi han inte med att besöka alla platser på området, men det vi hann med var väldigt fint och kul att se!

Tyvärr så avslutades tyvärr resan som nämnt i ett tidigare inlägg med att majoriteten av oss nio som åkte till Granada fick COVID. Nästan ironiskt med tanke på att vi valde destination till en region och stad då utan stor smittspridning, och för att kunna spendera tid ute i naturen i Sierra Nevada, på avstånd från andra människor. Jag antar att vi kunde varit ännu mer försiktiga på olika sätt men att det är en risk vi alla lever med konstant, och att vi den här gången hade otur. Hur som helst var helgen i stort en succé och jag är glad att vi åkte!

Eric Wieselblad
Hej! Jag heter Eric Wieselblad och jag går mitt femte år på civilingenjörsprogrammet Energi och Miljö med inriktningen Hållbar Energiteknik. Den här hösten ska jag spendera i Spanien, på Universitat Politècnica de València, och här på bloggen kommer jag att dela med mig av mina upplevelser och intryck av utbytet i sin helhet. Jag kommer framförallt berätta om studierna och livet nere i Valencia, men även nyttig information kring processen inför och under utbytet.