Louisiana

Min pojkvän var på besök förra helgen, och då passade vi på att besöka Louisiana – ett modernt konstmuseum utanför Köpenhamn. Det tog ca 40 minuter med tåg att åka dit, det ligger nära Helsingör, men det var det helt klart värt. Muséet ligger precis vid vattnet och det finns utställningar både utomhus och inomhus.

Yayoi Kusamas Infinity Room

Det kostade 150 dkr för inträde, 130dkr för studenter. Dock kunde man även förbeställa biljetter och en timeslot, då blev det ännu billigare. Muséet  var otroligt stort och vi hade enkelt kunnat spendera hela dagen där, så jag tycker att man fick mycket för pengarna.

En konstnär hade en utställning med gigantiska bronsskulpturer, varav han även ställde ut sina prototyper. Det tyckte jag var rätt roligt, med tanke på alla prototyper vi själva skapar i skolan.

Installation utomhus

En av utställningarna handlade om människans vanvård av jorden, väldigt intressant och i tiden.

Det jag tyckte var roligast med besöket var att utställningarna var väldigt olika. Den största utställningen, Fantastic Women, var om kvinnliga surrealistiska konstnärer som hamnat lite i skymundan bakom de manliga. Bland annat visades Frida Karlos och Meret Oppenheims verk tillsammans med andra mindre kända konstnärer såsom Toyen och Kay Sage.

Är man i Köpenhamn och vill upptäcka något mer än alla fantastiska restauranger och second hand butiker som finns, skulle jag verkligen rekommendera ett besök på Louisiana.

Elin Forsberg
Hej! Jag heter Elin Forsberg och jag läser mitt sista år på Medieteknikprogrammet med master i Interaktiv Medieteknik på KTH. Under hösten ska jag, och mina två vänner, studera på Danmarks Tekniske Universitet i Köpenhamn och ni ska få följa med. I bloggen kommer ni att kunna läsa om utbytesprocessen, samt hur det är att både plugga och leva i Köpenhamn. Ni kommer självklart även få följa med i min vardag när jag fördjupar mina kunskaper inom design och innovation.