Hoppa till innehåll

Man måste ju ha sett den “lille havefruen”

Eftersom Köpenhamn nästan känns som hemma, så var inte det första vi tänkte att vi borde upptäcka turist-Köpenhamn. Det känns nästan lite pinsamt att trängas bland alla som står med selfiepinnar och I <3 Copenhagen flaggor, när man nästan, nästan känner sig som en dansk själv (eller okej, Evelina påstår att hon känner sig som en dansk, medan jag och Lovisa fortfarande inte riktigt identifierar oss med det epitetet). I Stockholm så är det sällan någon av oss vaknar upp och tänker, “Nej men om man skulle åka och kolla på slottet idag”. Det känns mindre intressant och mindre exotiskt att besöka turistattraktioner i länder som känns familjära. MEN, vi bestämde oss ändå för att riva av Köpenhamns mest turistiga platser på en och samma dag. Så i söndags satte vi oss på våra cyklar och åkte och kollade på:

  • Det kungliga slottet
  • Marmorkirken aka. Frederiks Kirke
  • Den lille havfruen
  • Kastellet
  • Reffen
  • Christiania
  • Nyhavn

Det kungliga slottet

Marmorkirken

Slottet, kyrkan, havefruen och kastellet revs av snabbt för sakens skull, vissa saker vill man ju bara ha sett. Efter att vi hade gått runt på kastellet, vilket för övrigt var en bevarad fästning och ett citadell som hade byggts upp för att skydda Danmark från Sverige, så tog vi våra cyklar på en båt över till Reffen på Refshalvön.

 

Båten kan man åka med sitt vanliga busskort

 

För dem som är ledsna över att Papirøn inte längre finns kvar i Köpenhamn, kan nu vara lyckliga att Reffen finns, wow vad där var mysigt. Det är ett gammalt industriområde som nu har blivit ett område för mat, öl och häng. Här trängs massa foodtrucks tillsammans med konstnärer, skateparker och mikrobryggerier. Det svåraste med att komma till Reffen är att bestämma vad man ska äta! Här finns allt ifrån Jamaicanska jerk-grillspett till Marockanska nationalpajer. Det blev tillslut en buffé av mexikanskt, italienskt och filippinskt, tillsammans med dansk öl. 

Efter att vi hade suttit och njutit av solen på Reffen så cyklade vi vidare till Christiania. Vår uppfattning av Christiania var att det skulle vara väldigt fridfullt, harmoniskt och kreativt – men det visade sig vara lite obehagligt och väldigt turistigt så vårt besök där blev väldigt kort.

Christiania, känt som en ”fristad” mitt i Köpenhamn

Därefter bar det av till Nyhavn för att kika lite på alla färgglada hus innan vi cyklade hemåt igen till vår mysiga lägenhet. Allt som allt, en väldigt bra turistdag. 

Elin Forsberg
Hej! Jag heter Elin Forsberg och jag läser mitt sista år på Medieteknikprogrammet med master i Interaktiv Medieteknik på KTH. Under hösten ska jag, och mina två vänner, studera på Danmarks Tekniske Universitet i Köpenhamn och ni ska få följa med. I bloggen kommer ni att kunna läsa om utbytesprocessen, samt hur det är att både plugga och leva i Köpenhamn. Ni kommer självklart även få följa med i min vardag när jag fördjupar mina kunskaper inom design och innovation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *