O Trigueirinho

Om man gillar fisk så kommer man att trivas i Lissabon. Överlag är det roligt med mat i Lissabon, det känns som att man använder sig av det man har till hands här och gör det bästa av det. Jag har inte ätit dålig fisk sedan jag kom hit, men ibland är det verkligen utomordentligt. Nu har jag varit här lite mer än en månad och jag tror att jag har hittat min favoritrestaurang.

Restaurang O Trigueirinho

Varför denna restaurang hamnar högst upp på topplistan är på grund av flera anledningar. Det ser allt utom ”flashigt” ut, men det är rent och fokus är helt klart på maten. Jag är ganska säker på att det är familjeägt. Det jobbar en kille och en tjej som serverar och de är glada och trevliga. I köket står några äldre damer och lagar den mest fantastiska maten. Jag tror att tonfiskfilén är bland de bästa jag ätit i hela mitt liv. Och chokladmoussen, helt otrolig. Den måste upplevas! Menyn är enkel men det är svårt att gå fel med något utav valen som finns.

Den godaste tonfisken

Chokladmousse och karamellkaka

Ingen tid att le till kameran när man fått maten..

Med tanke på omständigheterna har jag i de flesta fall inte haft problem att få bord där, men jag har också kommit dit på en fredag och det har då varit kö till långt ut på gatan. Det kan vara bra att veta. Vill man vara på säkra sidan är det bästa att vara där precis när de öppnar vid klockan 20. Den tiden som de flesta av oss skandinaver äter middag så har vissa restauranger inte ens öppnat. Det kan vara till våran fördel då det är folktommare tidigt precis när de öppnar och lättare att få bord på även de mest populära restaurangerna.

Anna Iisakka
Hej! Mitt namn är Anna och jag läser mitt sista år på mastern miljöteknik och hållbar infrastruktur. Under höstterminen kommer ni att kunna följa mig under mitt utbyte i Portugal. Jag kommer att läsa på Instituto Superior Técnico (IST) i Lissabon och läsa kurser inom deras master environmnetal engineering. Här på bloggen kommer ni att få följa min vardag i en av världens äldsta städer mitt under en pandemi. Trots vissa restriktioner hoppas jag att kunna varva plugg med att njuta av solen, god mat och träning!