Öppet campus, men positivt COVID-test

Igår öppnade universitetet upp sina dörrar för studenter igen! Beskedet känns väldigt skönt då det visar att åtgärden att stänga campus bara var temporär och att UPV verkligen kommer att försöka hålla lokalerna öppna så länge som möjligt, samtidigt som de vidtar de nödvändiga åtgärderna ifall något händer. Tyvärr kunde dock jag inte vara där igår. Förra helgen var en långhelg i Spanien och Valencia, så jag och några kompisar passade på att åka till Granada för att vandra och utforska staden (mer om den resan får ni läsa imorgon!). Sedan vi kom hem har tråkigt nog majoriteten av oss varit sjuka, och tvingats vara hemma. En av mina kompisar fick igår eftermiddag tillbaka sitt PCR-test som positivt, så jag tog mig direkt till UPVs egna testcenter på campus för att själv göra ett test. De gör inga riktiga PCR-test där, utan någon mer simpel variant där du kan få falska negativa test, men inte falska positiva. Är du negativ så behöver du alltså ändå göra ett PCR-test, men är det positivt så är du med 100% säkerhet positiv. Och positivt var det också för både mig och min kompis som tog testet samtidigt.

Även om det är ruskigt tråkigt att sitta hemma så är jag glad och tacksam över att både jag och mina kompisar har så pass lindriga symptom. Att veta att jag nu haft viruset känns också bra, så jag vet att det inte är någon risk för att jag ska få det igen närmsta tiden och därmed inte riskerar att smitta någon annan. Framförallt när vi nu är på väg in i förkylningstider är det svårt att veta om man har det eller inte, utan att ta ett test. Vi har även redan suttit av halva karantänstiden på eget bevåg, så det är inte så mycket kvar att kämpa sig igenom. Om allt går som det ska så kan jag gå tillbaka till skolan nästa måndag! Som det ser ut nu så kommer jag missa några obligatoriska laborationer, men skolan ska vara förberedda på det här så det borde inte vara några problem i slutändan.

Eric Wieselblad
Hej! Jag heter Eric Wieselblad och jag går mitt femte år på civilingenjörsprogrammet Energi och Miljö med inriktningen Hållbar Energiteknik. Den här hösten ska jag spendera i Spanien, på Universitat Politècnica de València, och här på bloggen kommer jag att dela med mig av mina upplevelser och intryck av utbytet i sin helhet. Jag kommer framförallt berätta om studierna och livet nere i Valencia, men även nyttig information kring processen inför och under utbytet.