Överraskning

I torsdags kväll bokade jag en spontan flygbiljett till Stockholm för att överraska Adam. Vi brukar prata på facetime flera gånger om dagen men i fredags skrev jag att jag var i skolan och hade så mycket att göra så att vi fick höras på kvällen. I själva verket så spenderade jag eftermiddagen på ett flyg till Stockholm. När jag ringde upp på kvällen filmade jag vår ytterdörr och så plingade jag på. Det var sååå kul att se hur överraskad han blev! Vi har haft en lugn helg hemma, träffat familjen och så har jag pluggat en del. På tisdag åker jag tillbaka till Lissabon!

När jag började fundera på utbytesstudier tänkte jag en extra gång med tanke på att jag är i ett förhållande. Jag bollade mycket med Adam och gjorde honom delaktig i mitt beslut. Vi landande i att utbytet pågår under en förhållandevis kort period. Särskilt om man gör utbytet under höstterminen på ett universitet där höstterminen avslutas i januari/februari. Då får man ett ”uppehåll” i studierna över jul och nyår där man har möjlighet att ses en längre period. Annars är videosamtal världens bästa uppfinning då det gör att det inte känns som att man är så längt ifrån varandra! Tiden går fortare än vad man tror så nu ska jag snart tillbaka och njuta av de sista månaderna i Lissabon. Adam har lite semester kvar så förhoppningsvis så kan han komma på besök i november!

Hej! Mitt namn är Anna och jag läser mitt sista år på mastern miljöteknik och hållbar infrastruktur. Under höstterminen kommer ni att kunna följa mig under mitt utbyte i Portugal. Jag kommer att läsa på Instituto Superior Técnico (IST) i Lissabon och läsa kurser inom deras master environmnetal engineering. Här på bloggen kommer ni att få följa min vardag i en av världens äldsta städer mitt under en pandemi. Trots vissa restriktioner hoppas jag att kunna varva plugg med att njuta av solen, god mat och träning!