Pluggställen i Köpenhamn

Vi vet vid det här laget att zoom-föreläsningar är det nya svarta och så även i Köpenhamn. Skolan är visserligen inte stängd och de flesta kurser tillåter föreläsningar för halvklass eller mindre grupper, men i takt med att smittan ökar så minskar även min lust att åka till skolan. Alla kurser erbjuder föreläsningar online vilken har fungerat bra hittills. Men för att inte hamna i någon slags ofrivillig karantän hemma i lägenheten så har vi utforskat pluggställen på cykelavstånd.

Här kommer mina top  4 pluggplatser i Köpenhamn

1. Huvudbiblioteket
    Bibliotek som ligger mitt i stan vilket är något som tilltalar mig, dock kan det vara svårt att få plats och platserna där man sitter och pluggar i grupp är inte så inspirerande.
  2. Studenthuset
    Tvärs över gatan från huvudbiblioteket ligger studenthuset, ett fik /bar/pluggyta som passar perfekt för fredagsplugget då man kan smygstarta AWn redan innan datorn stängts igen. Passar även bra för zoom-möten om det inte är proppfullt!
  3. Kungliga Biblioteket (the black diamond)
    En favorit! Häftig byggnad som ligger precis vid vattnet. Akustiken är bra och miljön är så fin, dock kan det vara svårt att få plats om man är där senare än 9-9.30.

På alla ovanstående kan man ta med egen matlåda, se dock till att ha mat som kan ätas kall då det inte finns några micros.

4. Pluggfik

Bang & Jensen – Vesterbro
    Café Sonja – Vesterbro

Mysigt att plugga på fik men det kan bli högljutt vid lunchtid och där finns ju självklart ingen möjlighet att äta matlåda.

Huvudbiblioteket i stan

Studenthuset

Kungliga Biblioteket

Elin Forsberg
Hej! Jag heter Elin Forsberg och jag läser mitt sista år på Medieteknikprogrammet med master i Interaktiv Medieteknik på KTH. Under hösten ska jag, och mina två vänner, studera på Danmarks Tekniske Universitet i Köpenhamn och ni ska få följa med. I bloggen kommer ni att kunna läsa om utbytesprocessen, samt hur det är att både plugga och leva i Köpenhamn. Ni kommer självklart även få följa med i min vardag när jag fördjupar mina kunskaper inom design och innovation.