Ansökan är öppen!

Jag skulle vilja tipsa om att ansökan för utbytesstudier för läsåret 2021/2022 nu är öppen till den 15 december. Detta inlägg kommer att handla om de olika stegen som ansökan består av:

Steg 1: Välj vart du vill ansöka. Du kan ansöka till upp till fem universitet och för de tre första valen behöver en preliminär kurslista bifogas. Mall för kurslistan finns på sidan för ansökan som jag länkar till under Steg 2. Kurslistan kan ändras senare men se till att kolla noga så att det finns kurser som passar ditt program. Om ni har funderingar kring val av land och universitet så kan ni läsa om det i ett av mina tidigare inlägg om just det: här.

Steg 2: Själva ansökan hittar du här tillsammans med all nödvändig information. Första steget av ansökan är att fylla i ett formulär och därefter kommer ett bekräftelsemail.

Steg 3: I bekräftelsemailet hittar du information om hur du kommer åt Mobility Online som är plattformen där alla kommande steg hanteras. Innan sista ansökningsdag är det där du ska ladda upp ett foto enligt instruktionerna samt den preliminära kurslistan.

Steg 4: VÄNTA och håll tummarna. Jag fick mitt nomineringsbesked i början av februari.

Snart kanske du också landar i en ny stad 🙂

Kolla gärna in Elins inlägg om utbytesprocessen också!

Anna Iisakka
Hej! Mitt namn är Anna och jag läser mitt sista år på mastern miljöteknik och hållbar infrastruktur. Under höstterminen kommer ni att kunna följa mig under mitt utbyte i Portugal. Jag kommer att läsa på Instituto Superior Técnico (IST) i Lissabon och läsa kurser inom deras master environmnetal engineering. Här på bloggen kommer ni att få följa min vardag i en av världens äldsta städer mitt under en pandemi. Trots vissa restriktioner hoppas jag att kunna varva plugg med att njuta av solen, god mat och träning!

En kommentar till “Ansökan är öppen!”