Att flytta till ett annat land

Att flytta till ett annat land tror jag känns lite läskigt för de flesta. Saker fungerar inte på samma sätt som i Sverige vilket också är charmen med att få uppleva ett annat land och kultur. Beroende på vilket land man väljer att åka till blir kontrasterna såklart mer eller mindre stora, vilket man kan ha i åtanke när man väljer utbytesland. En sak som jag verkligen kan rekommendera är att söka på facebook och se om det finns någon grupp för svenskar i staden eller landet. Jag gick till exempel med i gruppen ”Svenskar i Lissabon”. Det var skönt att kunna läsa om andra som flyttat hit och om det var något särskilt som man skulle tänka på. Jag var nyfiken på vilka områden som var bäst att bo i och det var flera som hade frågat det innan så genom att söka i gruppen fick jag mycket bra info om olika områden! Jag skrev och frågade om någon visste vart man kunde köpa en brandvarnare i Lissabon, vilket jag förövrigt inte fick något svar på.. Så sjukt konstigt men folk verkar inte använda brandvarnare här. Det var en snäll tjej som skrev och erbjöd sig köpa en i Sverige till mig då hon skulle komma ner om ett par veckor men jag hade en kompis som kom på besök innan som tog med sig en. När Google inte var till någon hjälp så skrev jag även och frågade om någon hade tips på bästa glutenfria pizzan, vilket ledde till denna fantastiska stund:

Om ni planerar utbyte inom Europa så brukar det även finnas grupper på Facebook för Erasmusstudenter. Jag är till exempel både med i Erasmusgruppen för hela Lissabon och Erasmusgruppen för Técnico (Universitetet). Dessa är bra plattformar om man vill hitta en rumskompis, gå ut och dricka öl eller hitta någon att surfa eller göra annat med. Där kan man också hålla koll på om Erasmus ordnar något kul event eller utflykt som man vill vara med på. Om man inte åker på utbyte inom Europa finns det säkert liknande grupper där 🙂

Hej! Mitt namn är Anna och jag läser mitt sista år på mastern miljöteknik och hållbar infrastruktur. Under höstterminen kommer ni att kunna följa mig under mitt utbyte i Portugal. Jag kommer att läsa på Instituto Superior Técnico (IST) i Lissabon och läsa kurser inom deras master environmnetal engineering. Här på bloggen kommer ni att få följa min vardag i en av världens äldsta städer mitt under en pandemi. Trots vissa restriktioner hoppas jag att kunna varva plugg med att njuta av solen, god mat och träning!