Helg i Sesimbra

Denna helg har jag och ett gäng andra utbytesstudenter hyrt ett hus i Sesimbra nära havet för att kunna njuta lite mer av helgen trots utegångsförbud. Sesimbra ligger cirka en timme med bil från Lissabon och det är även dit jag åker för att dyka då många dykplatser ligger längs denna kust. Innan utegångsförbudet besökte vi stranden Praia Ribeiro do Cavalo som ligger i naturreservatet Serra da Arrabida. Stranden anses som en av Portugals vackraste stränder och vi blev inte besvikna. Jag har sett den flera gånger från vattnet då vi åkt förbi med båten på väg till olika dyk men man behöver uppleva den på plats. Det va lite tufft att ta sig dit då man antingen måste gå en bit genom naturreservatet eller hyra en båt men helt klart värt det när vi kom fram. Det var perfekt väder och alla utom jag som är en badkruka badade i det turkosa vattnet.

Nu väntar några timmar med plugg innan vi ska ha lite BBQ ikväll!

Anna Iisakka
Hej! Mitt namn är Anna och jag läser mitt sista år på mastern miljöteknik och hållbar infrastruktur. Under höstterminen kommer ni att kunna följa mig under mitt utbyte i Portugal. Jag kommer att läsa på Instituto Superior Técnico (IST) i Lissabon och läsa kurser inom deras master environmnetal engineering. Här på bloggen kommer ni att få följa min vardag i en av världens äldsta städer mitt under en pandemi. Trots vissa restriktioner hoppas jag att kunna varva plugg med att njuta av solen, god mat och träning!