Helg och utegångsförbud

Denna helg och nästa helg så är det utegångsförbud från klockan 13.. Det blir alltså ingen mer dykning för mig på ett tag. Nu när antal smittade ökar hade jag nog ändå inte tänkt göra det utan jag tänker att det är bra att försöka minska ner på sin umgängeskrets. Men för att se det positivt så behöver jag inte gå upp klockan 06 varje helg utan kan ta välbehövliga sovmornar! I fredags mötte jag upp en kille som också är här på utbytesstudier från KTH och ett gäng andra utbytesstudenter för ett par öl på Pink Street som är en gata full av barer. Man får passa på att hitta på saker på fredagar framöver då helgerna kommer att spenderas mestadels hemma. Allt stänger dock klockan 22.30 och det är även utegångsförbud från klockan 23 på vardagar så det blir ganska tidiga kvällar vilket egentligen är helt enligt min smak då jag är lite lillgammal och gillar att gå och lägga mig i tid haha 🙂

Pink Street på dagtid. På kvällen är gatan full av uteserveringar.

Igår efter min sovmorgon tog jag mig ut på en löprunda innan utegångsförbudet. Dock hade jag inte vädret på min sida. Först började det dugga vilket mest var skönt men sen började det spöregna och då jag hade min mobil med mig så var jag tvungen att ta skydd innan jag blev genomblöt.. I övrigt har helgen mest spenderats med plugg och det är väl positivt med utegångsförbudet. Nu behöver man inte säga nej till massa annat roligt utan alla är hemma och pluggar!

Genomblöt efter löpturen i regnet..

Hej! Mitt namn är Anna och jag läser mitt sista år på mastern miljöteknik och hållbar infrastruktur. Under höstterminen kommer ni att kunna följa mig under mitt utbyte i Portugal. Jag kommer att läsa på Instituto Superior Técnico (IST) i Lissabon och läsa kurser inom deras master environmnetal engineering. Här på bloggen kommer ni att få följa min vardag i en av världens äldsta städer mitt under en pandemi. Trots vissa restriktioner hoppas jag att kunna varva plugg med att njuta av solen, god mat och träning!