Idrotta på campus

På KTH har jag under flera år haft gymkort och uppskattat det som finns i KTH-hallen, och hur smidigt det har varit att kunna träna när tid dyker upp till exempel mellan föreläsningar, istället för att behöva ta sig någon annanstans. När jag kom till Valencia såg jag då fram emot att fortsätta med samma rutiner på UPVs faciliteter, men så har det tyvärr inte blivit av olika anledningar. Det har hela tiden varit mycket att göra så tiden till att träna regelbundet har varit svår att hitta (och heller inte högst prioriterad), och allt är såklart Covid-anpassat och lite mer krångligt nu än det ska vara innan. Antal platser för allt är självklart reducerade, och allt måste bokas i förväg till begränsade förutbestämda tider på max en timme. Som tur är har de i alla fall tagit fram en relativt bra app där du kan göra dina bokningar, och som exporterar dem till ditt personliga schema på universitetet. Supersmidigt! I tisdags tog jag mig äntligen dit, då jag med en kompis testade på spinning för första gången! Kul och jobbigt, precis som det ska vara.

Så i samband med det tänkte jag berätta lite om idrottsmöjligheterna här på campus, och här slår de faktiskt KTH med hästlängder. UPV har, som KTH, gym och lokaler för gruppträning. Utöver det har de fotbollsplan, fridrottanläggning, stor inomhushall för till exempel badminton och basket, tennis- och padelbanor, och en simhall. Mycket som sagt, och då kan jag säkert ha missat att nämna något också. Som student på UPV har du tillgång till samtliga ytor! Kravet är att du betalar ett medlemskap för Servicio de Deportes. Medlemskapet kan köpas per termin eller undervisningsår för 35€ respektive 65€, vilket inte är mycket alls jämfört med vad bara gymkortet kostar i KTH-hallen. Sen har dock vissa aktiviteter en extra kostnad, som padel och inträde till simhallen, men det mesta går under det vanliga medlemskapet. Det här finns troligtvis på de flesta universitet runt om i världen, men det känns kul att vara på ett universitet med de här möjligheterna nu när det inte finns på KTH. Jag hoppas kunna testa på lite fler olika aktiviteter och sporter framöver, och förhoppningsvis får jag även testa dem utan alla begränsningar någon gång. Här nedan ser ni hur fotbollsplanen och friidrottsanläggningen ser ut!

Hej! Jag heter Eric Wieselblad och jag går mitt femte år på civilingenjörsprogrammet Energi och Miljö med inriktningen Hållbar Energiteknik. Den här hösten ska jag spendera i Spanien, på Universitat Politècnica de València, och här på bloggen kommer jag att dela med mig av mina upplevelser och intryck av utbytet i sin helhet. Jag kommer framförallt berätta om studierna och livet nere i Valencia, men även nyttig information kring processen inför och under utbytet.