IKEA

Idag efter skolan tog jag bussen till inget mindre än IKEA. Anledningen att jag åkte dit var för att jag behövde köpa en stekpanna och lite annat smått och gott. Det var så mysigt att gå runt där bland exakt samma möbler och saker som finns hemma i Sverige. Det luktade till och med Sverige haha..

Passade även på att äta köttbullar med potatismos, brunsås och lingon. Jag njuter av att vara i Portugal varje dag och många gånger har jag funderat över varför man egentligen bor i Sverige som större delen av året är mörkt och kallt. Igår var faktiskt första dagen jag gick ut och tyckte att det var kyligt här, och då är det november och jag hade en hoodie på mig! Hela oktober har känts som svensk sommar. Dock slog det mig när jag gick runt på IKEA hur mycket jag ändå tycker om och uppskattar Sverige.

Som den julfantast jag är så passade jag självklart på att köpa pepparkakor, lussebullar, julmust och glögg. Det är inte många saker som slår att äta den första lussebullen och koppen glögg varje år!

Hej! Mitt namn är Anna och jag läser mitt sista år på mastern miljöteknik och hållbar infrastruktur. Under höstterminen kommer ni att kunna följa mig under mitt utbyte i Portugal. Jag kommer att läsa på Instituto Superior Técnico (IST) i Lissabon och läsa kurser inom deras master environmnetal engineering. Här på bloggen kommer ni att få följa min vardag i en av världens äldsta städer mitt under en pandemi. Trots vissa restriktioner hoppas jag att kunna varva plugg med att njuta av solen, god mat och träning!