Inga raster

Jag kom precis till skolan och snart börjar dagens första föreläsning. På torsdagar har jag föreläsning från klockan 11 till 14 utan knappt någon paus. Det är inte den roligaste tiden och trots att man äter en sen frukost så är jag alltid såå hungrig när jag slutar. På KTH är det ju alltid lunch vid klockan 12 men det är inte samma struktur här på IST och det är upp till en själv att planera sitt schema så att det är görbart. Dock gillar jag att det är samma schema här varje vecka.

En annan sak som jag hört från flera utbytesstudenter som varit på olika universitet är att det knappt är några raster. Lektionerna på IST är antingen 1,5 eller 2 timmar och under den tiden är det ingen rast. Man har knappt 10 minuter på sig mellan föreläsningarna och på den tiden hinner man i princip bara gå till nästa föreläsning. Det kan vara lite tufft om man jämför med KTH men å andra sidan tycker jag nästan att det är för mycket raster på KTH så något mellanting hade varit optimalt.

Nu hoppas jag att föreläsningarna idag går fort för idag ska det bli sol och 23 grader så jag vill ut och njuta av vädret!

Hoppas ni får en bra torsdag så hörs vi senare i veckan!

Hej! Mitt namn är Anna och jag läser mitt sista år på mastern miljöteknik och hållbar infrastruktur. Under höstterminen kommer ni att kunna följa mig under mitt utbyte i Portugal. Jag kommer att läsa på Instituto Superior Técnico (IST) i Lissabon och läsa kurser inom deras master environmnetal engineering. Här på bloggen kommer ni att få följa min vardag i en av världens äldsta städer mitt under en pandemi. Trots vissa restriktioner hoppas jag att kunna varva plugg med att njuta av solen, god mat och träning!