Projektplugg med en liten paus

De senaste dagarna har projektplugget fortsatt. Projekten i sig är inte jättetunga, men det faktum att det är fem samtidigt just nu gör att det blir mycket att göra. Projektens utformning och ämnen varierar rätt stort, vilket är både skönt då det inte blir repetitivt, och lite jobbigt då det blir tvära kast mellan metodiker. Till exempel så ska vi göra en Environmental Impact Assessment av ett vindkraftsprojekt, en energirevision av ett stort produktionsföretags fabrik utanför Valencia, samt utforma ett polygenerationssystem för energigeneration för en by i Peru som inte är ansluten till det nationella elnätet. En oväntad utmaning när det är projektarbeten i grupp, vilket alla just nu är, är att hitta platser att jobba på. På grund av pandemin är alla grupprum otillgängliga, och i biblioteket där i princip alla studieplatser finns just nu ska det givetvis vara tyst. Lösningen har blivit att utforska alla caféer runt om campus och som tur är finns det ett överflöd av sådana. I det hela både roligt och lite frustrerande!

Trots projekten tog jag och de två andra utbytesstudenterna på min master, Camille och Sarah, en paus i tisdags för att åka ut till ett naturreservat strax utanför Valencia. Albufera, som reservatet heter, är känt för att vara platsen där den klassiska spanska maträtten paella kommer ifrån. I reservatet ligger Spaniens största sjö, med samma namn som reservatet, och den omges av risfält – alltså perfekt för olika typer risbaserade rätter. Vi startade dagen med en härlig brunch, tog lokalbussen ut till reservatet och spenderade hela dagen där. Något som man verkligen ska göra i Albufera är att se solnedgången därifrån. I och med att Valencia har kust mot öst så är det svårt att se någon riktigt bra solnedgång över horisonten här, men det problemet löser sjön. Så en bra dag avslutades med en ännu bättre solnedgång!

Camille och Sarah!

Eric Wieselblad
Hej! Jag heter Eric Wieselblad och jag går mitt femte år på civilingenjörsprogrammet Energi och Miljö med inriktningen Hållbar Energiteknik. Den här hösten ska jag spendera i Spanien, på Universitat Politècnica de València, och här på bloggen kommer jag att dela med mig av mina upplevelser och intryck av utbytet i sin helhet. Jag kommer framförallt berätta om studierna och livet nere i Valencia, men även nyttig information kring processen inför och under utbytet.