Hoppa till innehåll

Svenska vs. Danska läsperioder

Vi från KTH är väldigt vana vid att en termin består av två läsperioder, som vardera är 8 veckor långa. Vanligtvis brukar en läsperiod bestå av 2 kurser som avslutas vid läsperiodens slut. Här på DTU ser det lite annorlunda ut. Höstterminen delas upp i en 13 veckors läsperiod som sträcker sig från september-december, tillsammans med en 3 veckors läsperiod i januari. Som jag har nämnt tidigare i ett inlägg så valde vi att läsa alla våra 30 hp under läsperioden i sep-dec för att inte läsa några kurser i januari. Det visade sig att det skulle bli lite stressigare än planerat att läsa 5 projektkurser samtidigt. Nu när terminen börjar gå mot sitt slut så har det därför blivit lite för intensivt för oss att försöka hålla koll på alla deadlines, presentationer och inlämningsdatum. Vi gjorde därför en stor, fysisk kalender som vi har satt upp i vårt vardagsrum som vi använder för att planera & strukturera upp vårt arbete. Det är otroligt hjälpsamt och vi önskar att vi gjorde det långt tidigare: *tips tips*!   

Vart vi ska imorgon får ni se sen!

 

Elin Forsberg
Hej! Jag heter Elin Forsberg och jag läser mitt sista år på Medieteknikprogrammet med master i Interaktiv Medieteknik på KTH. Under hösten ska jag, och mina två vänner, studera på Danmarks Tekniske Universitet i Köpenhamn och ni ska få följa med. I bloggen kommer ni att kunna läsa om utbytesprocessen, samt hur det är att både plugga och leva i Köpenhamn. Ni kommer självklart även få följa med i min vardag när jag fördjupar mina kunskaper inom design och innovation.