Tentaperiod utan tentor

Just nu pågår terminens första tentaperiod på UPV. Jobbigt, kanske ni tänker, vilket det också hade varit om det inte var för det faktum att vi inte har några tentor. Så det innebär i praktiken bara att vi inte har några lektioner på två veckor, och lite ledighet kan därmed tas! Helt ledig kan jag tyvärr inte vara ändå, då vi har flera olika projekt pågående och några skrivningar senare i månaden. Till exempel spenderades lördagen med att under 6 timmar ta temperaturen av vatten i en frys för att undersöka den så kallade Mpemba-effekten i ett experimentelt projekt. Avsaknaden av lektioner har ändå gjort att jag kunnat ta det lite lugnt och sova ut (vilket känns som evigheter sedan). Väldigt skönt!

Veckan avslutades sedan med en hike under söndagen, då vi åkte och tog oss upp på regionens näst högsta top, Puig Campana. 1 000 höjdmeter togs på 20 kilometers vandring, under 8 timmar. Väldigt tufft, men som alltid värt det när du får utsikt som denna.

Eric Wieselblad
Hej! Jag heter Eric Wieselblad och jag går mitt femte år på civilingenjörsprogrammet Energi och Miljö med inriktningen Hållbar Energiteknik. Den här hösten ska jag spendera i Spanien, på Universitat Politècnica de València, och här på bloggen kommer jag att dela med mig av mina upplevelser och intryck av utbytet i sin helhet. Jag kommer framförallt berätta om studierna och livet nere i Valencia, men även nyttig information kring processen inför och under utbytet.