Hoppa till innehåll

Två portugisiska favoriter

Ginjinha är en söt körsbärslikör som man dricker i Portugal. Jag blev så glad när jag fick veta det för jag ÄLSKAR allt som smakar körsbär och denna likör gjorde mig inte besviken. Ibland när man är ute på stan kan man svänga förbi ett ställe som BARA säljer Ginjinha och ta sig en liten gobit. Stället har ett ståbord ute så ofta står man bara ute på gatan och njuter av den goda drycken innan man går vidare.

Pastel de Nata är ett portugisiskt bakverk som finns att köpa precis överallt. Tänk er ett wienerbröd, fast omvända proportioner wienerdeg och vaniljkräm. Det är alltså en tunn form av wienerdeg som är fylld med vaniljkräm. Ah det är så gott! Här har man förstått grejen med mycket av det goda, alltså fyllningen. Det kan ju inte bara vara jag, som när jag äter ett wienerbröd äter wienerdegen runt fyllningen först och sen all fyllning i en tugga 🙂

Hej! Mitt namn är Anna och jag läser mitt sista år på mastern miljöteknik och hållbar infrastruktur. Under höstterminen kommer ni att kunna följa mig under mitt utbyte i Portugal. Jag kommer att läsa på Instituto Superior Técnico (IST) i Lissabon och läsa kurser inom deras master environmnetal engineering. Här på bloggen kommer ni att få följa min vardag i en av världens äldsta städer mitt under en pandemi. Trots vissa restriktioner hoppas jag att kunna varva plugg med att njuta av solen, god mat och träning!