Hoppa till innehåll

Examinationsperiod KTH vs DTU

Vi är just nu mitt i tentaperioden som avslutar alla de kurser vi läst här i höst. Tentaperiod är kanske inte helt korrekt då jag inte kommer skriva en enda tenta, kanske är deadlineperiod ett bättre ord för det. I och med att kurserna här på DTU sträcker sig över 13 veckor, och inte 8 veckor som på KTH, så kommer vi examinera alla höstens kurser i denna period. 

I och med att jag läser många kurser inom samma område så är examinationsformerna också liknande, nämligen en slutpresentation och en rapport eller individuell reflektion. Jag har nog aldrig hållit så många presentationer som under min tid här på DTU. I en kurs ska vi till och med hålla slutpresentationen 2 gånger, en gång som övning och en inför stakeholders som examination. 

Det positiva med att alla kurser examineras nu innan jul är ju att jag verkligen kan ta ledigt innan vårterminen börjar, så skönt! Snart är alla presentationer färdiga och alla rapporter inne och då ska jag ta JUL! 

 

Glad andra advent!

Elin Forsberg
Hej! Jag heter Elin Forsberg och jag läser mitt sista år på Medieteknikprogrammet med master i Interaktiv Medieteknik på KTH. Under hösten ska jag, och mina två vänner, studera på Danmarks Tekniske Universitet i Köpenhamn och ni ska få följa med. I bloggen kommer ni att kunna läsa om utbytesprocessen, samt hur det är att både plugga och leva i Köpenhamn. Ni kommer självklart även få följa med i min vardag när jag fördjupar mina kunskaper inom design och innovation.