Hoppa till innehåll

Keramik

Portugal är känt för sin keramik vilket man inte kan missa om man promenerar runt i Lissabon. Det används mycket kakel i den portugisiska arkitekturen och det finns så vackra hus där man använt kakel på husfasader. Man blir verkligen glad av att gå runt och kolla på alla lekfulla och färgglada hus. 

 

Det går att köpa kakel och annan keramik i princip överallt i små butiker. Ceramicas na Linha är en lite större butik som ligger centralt i Lissabon vid Chiado där de säljer superfin keramik i lösvikt!! Ja ni läste rätt, det var kilopris på det mesta som såldes vilket gjorde det så prisvärt. Rekommenderar verkligen ett besök där och om jag åker tillbaka kommer jag definitivt att se till att ha plats i resväskan för att handla porslin.

Hej! Mitt namn är Anna och jag läser mitt sista år på mastern miljöteknik och hållbar infrastruktur. Under höstterminen kommer ni att kunna följa mig under mitt utbyte i Portugal. Jag kommer att läsa på Instituto Superior Técnico (IST) i Lissabon och läsa kurser inom deras master environmnetal engineering. Här på bloggen kommer ni att få följa min vardag i en av världens äldsta städer mitt under en pandemi. Trots vissa restriktioner hoppas jag att kunna varva plugg med att njuta av solen, god mat och träning!