Hoppa till innehåll

Kursen Projects and Contracts

Förra veckan hade jag min sista tenta och det var i kursen Projects and Contracts. Kursen är 4,5 hp och har bestått av två mindre test, ett grupparbete som man fick göra individuellt om man ville och en tenta. Betyget baseras procentuellt över uppgifterna och de mindre testen var värda 10 % var, grupparbetet 30 % och tentan 50 %. Kursen handlade om projektledning och innehöll bland annat aktivitets- och tidsplanering, upphandlingsprocessen, hur man utvärderar om ett projekt är lönsamt och olika typer av kontrakt. 

Vi hade föreläsning i skolan varje fredag mellan 9-11, följt av en praktisk lektion mellan 11-12.30. Under föreläsningarna var det lååånga powerpoints som gicks igenom och ibland blev det långtråkigt även om kursen i det stora hela var bra. De praktiska lektionerna var viktiga att vara med på och gjorde att man inte behövde plugga så mycket utöver den tiden. 

Grupparbetet bestod av att tidsplanera ett mindre projekt och även utvärdera lönsamheten baserat på antagna kostnader och intäkter. För att göra det använde vi Microsoft Project som vi lärde oss att arbeta i under kursen. Vi hade en redovisning och lämnade in en rapport. Jag gjorde arbetet tillsammans med en tysk kille och om man inte har jättemycket emot att arbeta med andra så rekommenderar jag att göra arbetet tillsammans med någon annan. Jag tror att det blev både enklare och roligare 🙂 

Ibland var det inte jättelätt att tyda handstilen men det gick bra om man antecknade samtidigt som läraren förklarade. 

Hej! Mitt namn är Anna och jag läser mitt sista år på mastern miljöteknik och hållbar infrastruktur. Under höstterminen kommer ni att kunna följa mig under mitt utbyte i Portugal. Jag kommer att läsa på Instituto Superior Técnico (IST) i Lissabon och läsa kurser inom deras master environmnetal engineering. Här på bloggen kommer ni att få följa min vardag i en av världens äldsta städer mitt under en pandemi. Trots vissa restriktioner hoppas jag att kunna varva plugg med att njuta av solen, god mat och träning!