Laga mat

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så var portugisiska mataffärer inte så strukturerade och jag hade svårt att hitta motivation till att laga mat hemma på det sätt som jag brukar göra i Sverige. I vanliga fall brukar jag vara bra på att laga bra mat och har oftast matlådor. I Portugal var jag aldrig i skolan en heldag så matlåda behövdes inte och det fanns även restauranger på campus.

I min lägenhet hade jag ganska begränsat med köksutrustning och mycket av det som fanns var väldigt slitet. Jag köpte dock en stekpanna när jag var på IKEA i november och det borde jag ha gjort tidigare för det gjorde det möjligt att till exempel steka en omelett eller liknande. Innan det lagade jag mest sallad eller tortellini hemma eller åt ute på restaurang som är relativt billigt som tur är. Ärligt talat så vet jag inte hur många portioner tortellini som jag ätit och jag kan säga att det kommer dröja länge innan jag äter det igen haha.. Även om jag försökte variera tortellinin så tog det emot att äta sista portionen.

Anna Iisakka
Hej! Mitt namn är Anna och jag läser mitt sista år på mastern miljöteknik och hållbar infrastruktur. Under höstterminen kommer ni att kunna följa mig under mitt utbyte i Portugal. Jag kommer att läsa på Instituto Superior Técnico (IST) i Lissabon och läsa kurser inom deras master environmnetal engineering. Här på bloggen kommer ni att få följa min vardag i en av världens äldsta städer mitt under en pandemi. Trots vissa restriktioner hoppas jag att kunna varva plugg med att njuta av solen, god mat och träning!