Hoppa till innehåll

Mitt boende

I mitt tidigare inlägg om hur jag hittade boende skrev jag att jag bara hade bokat boende för första månaden. Ni hittar inlägget här. Efter ett par veckor så började jag kolla på vad det fanns för andra alternativ men hittade inget som var lika bra och det var alltid något som saknades. Jag trivdes väldigt bra i lägenheten som jag hade så jag skrev till han som jag hyrde av och frågade om lägenheten möjligtvis var ledig i två månader längre, vilket den tur nog var. Så jag blev helt enkelt kvar och det var väldigt skönt att slippa flytta när man väl packat upp. Jag bodde väldigt centralt vid Rossio och kunde gå i princip över allt. Det tog cirka 30 minuter att gå till skolan som låg lite utanför centrum. I och med att mycket var på distans så prioriterade jag att bo i stan istället för nära skolan. De flesta utbytesstudenter bodde dock nära skolan. 


Torget Praca de Figueira och kullen som jag bodde vid. Jag bodde precis bakom huset som vita pilen pekar på. Här gick tunnelbana, buss och spårvagn och det tog knappt 2 minuter att gå från lägenheten. 


Min balkong, en trappa upp till vänster. 

Lägenheten var ganska stor och det fanns en dubbelsäng och en bäddsoffa, så totalt fyra sängplatser. Det fanns gott om plats när Adam eller vänner från Sverige hälsade på. I och med corona blev det inte så många besök som planerat men det var även skönt att bo lite större när det blev utegångsförbud då det aldrig kändes instängt.

Jag betalade lite under 10 000 per månad vilket är ganska mycket men då bodde jag i en både större och bättre lägenhet än vad man behöver. Det går att hitta mycket billigare vilket ni kan läsa om i mitt tidigare inlägg. Alla som hälsade på behövde inte heller ta in på hotell och om man är två stycken som hyr tillsammans så vore lägenheten perfekt. Jag valde att lägga lite sparpengar för att kunna bo kvar där då jag trivdes så bra med allt. En annan fördel med att hyra via airbnb var också att man bara betalar för de datum man bor i lägenheten. Många som hade långtidskontrakt betalade för hela månader och ofta minst 5 månader vilket gjorde att det inte blev så jättestor prisskillnad för mig. 

Väldigt brant trappa i trapphuset..


Vardagsrummet med bäddsoffa. 


Vardagsrummet mot sovrummet och köket. 


Badrummet med ett väldigt litet badkar. 


Köket. Det verkade vara vanligt att ha tvättmaskin i köket.


Även om det knappt är en balkong så var detta guld värt!

Anna Iisakka
Hej! Mitt namn är Anna och jag läser mitt sista år på mastern miljöteknik och hållbar infrastruktur. Under höstterminen kommer ni att kunna följa mig under mitt utbyte i Portugal. Jag kommer att läsa på Instituto Superior Técnico (IST) i Lissabon och läsa kurser inom deras master environmnetal engineering. Här på bloggen kommer ni att få följa min vardag i en av världens äldsta städer mitt under en pandemi. Trots vissa restriktioner hoppas jag att kunna varva plugg med att njuta av solen, god mat och träning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *