Hoppa till innehåll

Nostalgisk

Visst att det är härligt med snö och det är ju 100 gånger bättre en slask men nu när det blivit så kallt här i Sverige så kan jag inte låta bli att verkligen sakna Portugal. Tänk att att man kunde sitta ute och njuta av solen under hela min vistelse, från september till december. Jag känner att jag är nog menad att bo i ett lite varmare klimat och sen skulle jag vara nöjd med snö efter en veckas skidsemester per år..

När jag var nostalgisk och tittade på lite bilder så kom jag på att jag glömt bort att berätta om Bifanas. Det är en portugisisk macka med långkokt marinerat fläskkött. Jag äter inte så mycket kött men var ändå tvungen att testa och det var väl egentligen ingen höjdare men helt okej. Det var liksom inget mer än en macka med fläskkött men det var kul att testa. Hur som helst, tänk att kunna sitta ute såhär nu, så underbart!


En liten ”hål i väggen” restaurang som i princip bara sålde Bifanas nära där jag bodde. Det var alltid kö och mycket folk.  

Hej! Mitt namn är Anna och jag läser mitt sista år på mastern miljöteknik och hållbar infrastruktur. Under höstterminen kommer ni att kunna följa mig under mitt utbyte i Portugal. Jag kommer att läsa på Instituto Superior Técnico (IST) i Lissabon och läsa kurser inom deras master environmnetal engineering. Här på bloggen kommer ni att få följa min vardag i en av världens äldsta städer mitt under en pandemi. Trots vissa restriktioner hoppas jag att kunna varva plugg med att njuta av solen, god mat och träning!