Recension av Lissabon som stad

Jag tyckte verkligen om Lissabon som stad och jag längtar verkligen till att jag kan åka tillbaka på semester. Skulle kanske till och med kunna tänka mig att bo där i framtiden (om jag övertalar Adam). Lissabon har ungefär en halv miljon invånare och är alltså lite mindre än Stockholm. Det är en väldigt vacker stad med mycket gamla hus och spårvagnar.

Man kan promenera överallt inom centrum med det är mycket backar då staden är uppbyggd på sju stycken kullar. Det gör att det kan ta längre tid att gå än vad man tror när man tittar på google maps men något positivt med kullarna är att det finns gott om utsiktsplatser. Vill man inte promenera finns det bra kommunikationer med både tunnelbana, buss och spårvagn.

Det finns gott om god mat. Grillad fisk som jag älskar, pastel de nata (godaste bakverket) och körsbärslikör som jag skrivit om tidigare. Det finns ett väldigt gott grönt vin, vinho verde som är ett vitt vin med små bubblor i, nästan som bubbel men ofta mindre bubblor. Det bästa vinho verde får man på lokala små hak där man får de serverat upphällt i en karaff eller kanna.

Det är mycket mer avslappnad stämning i Lissabon även om det finns stadspuls. Det är enkelt att ta sig till närliggande mindre städer med “pendeltåg” eller bussar när man vill bort från storstan och bara hänga på stranden.

Jag skulle definitivt rekommendera Lissabon för utbytesstudier eller bara som resmål. Kan inte komma på något som jag saknade när jag var där, vad man än var sugen på så fanns det inom räckhåll 🙂

Hej! Mitt namn är Anna och jag läser mitt sista år på mastern miljöteknik och hållbar infrastruktur. Under höstterminen kommer ni att kunna följa mig under mitt utbyte i Portugal. Jag kommer att läsa på Instituto Superior Técnico (IST) i Lissabon och läsa kurser inom deras master environmnetal engineering. Här på bloggen kommer ni att få följa min vardag i en av världens äldsta städer mitt under en pandemi. Trots vissa restriktioner hoppas jag att kunna varva plugg med att njuta av solen, god mat och träning!