Restriktioner, restriktioner och restriktioner

Inom kort var det tänkt att ni skulle bli uppdaterade på restriktionerna, men alldeles för mycket studier kom tyvärr mellan. Nu börjar det dock lugna ner sig lite och terminen gå mot sitt slut, även om vi har en deadline om dagen tisdag till fredag kommande vecka. Men vi ser ljuset i tunneln!

Restriktionerna då. Den femte januari introducerades nya restriktioner som tyvärr gör vardagen ganska begränsad och tråkig. Sedan ganska lång tid tillbaka så har det varit utegångsförbud nattetid, och den har nu tidigarelagts ytterligare en timme så att man nu inte får vistas utomhus från 22:00 till 06:00. Det jobbigaste och tråkigaste är dock att alla restauranger och barer måste stänga redan 17:00. Då nästan allt socialt liv här kretsar kring att ses på just restauranger och barer så blir det väldigt tråkigt om kvällarna nu, framförallt då det fortfarande är kallt kvällstid och du helst inte bara hänger utomhus. Antalet personer per sällskap har också minskats till 4 personer.

Även om det är tråkigt så får vi såklart bara acceptera läget och då smittspridningen i staden har blivit värre senaste veckorna. Som tur är så är timingen ändå helt okej med tanke på att det är tentaperiod nu så inte mycket annat än plugg hinns med. Restriktionerna är satta tills den sista januari, så det är bara att hoppas att situationen lugnat sig tills dess så vi kan få njuta av Valencia kvällstid snart igen.

Eric Wieselblad
Hej! Jag heter Eric Wieselblad och jag går mitt femte år på civilingenjörsprogrammet Energi och Miljö med inriktningen Hållbar Energiteknik. Den här hösten ska jag spendera i Spanien, på Universitat Politècnica de València, och här på bloggen kommer jag att dela med mig av mina upplevelser och intryck av utbytet i sin helhet. Jag kommer framförallt berätta om studierna och livet nere i Valencia, men även nyttig information kring processen inför och under utbytet.