Soluppgång och årets varmaste dag

Efter att ha lämnat in helgens projektrapport så bestämde vi oss för att på söndagen för första gången se soluppgången i Valencia. Då Valencia ligger på spanska östkusten så har de soluppgången över vattnet och vi begav oss tidigt ner till hamnen där en kompis hade kollat ut en pir där vi skulle kunna se den bra. När vi kom dit visade det sig att vi hade betongfundament från industrihamnen framför oss, men det var fint ändå!

Efter det tog vi oss till en av restaurangerna på strandpromenaden för lunch och lite plugg i väntan på att det skulle bli lite varmare ute. Söndagen skulle nämligen vara årets hittills varmaste dag, med 21 grader. När det närmade sig 12 så bestämde vi oss för att för att gå ner på stranden, och så stannade vi i fleeera timmar. Efter att ha haft en tid med kallare och regnigt väder, då staden i princip dör, så var det fantastiskt att ha en sådan dag. Då uppskattar man verkligen att vara här!

Eric Wieselblad
Hej! Jag heter Eric Wieselblad och jag går mitt femte år på civilingenjörsprogrammet Energi och Miljö med inriktningen Hållbar Energiteknik. Den här hösten ska jag spendera i Spanien, på Universitat Politècnica de València, och här på bloggen kommer jag att dela med mig av mina upplevelser och intryck av utbytet i sin helhet. Jag kommer framförallt berätta om studierna och livet nere i Valencia, men även nyttig information kring processen inför och under utbytet.