Hoppa till innehåll

Sen ansökan (f.d. restplatser) för utbyte läsåret 2021/2022

 

Hej igen! Här kommer lite nyttig info för er som är sugna på utbyte men som missade förra chansen att söka för läsåret 2021/2022. Den 15 mars klockan 12.00 släpps platser via ”sen ansökan” (som tidigare kallades för restplatser) och då kommer man kunna söka till utbytesuniversitet som fortfarande har lediga platser!

Viktigt att tänka på: Först till kvarn-principen tillämpas för sen ansökan, så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Mitt tips är därför att förbereda sin ansökan så gott man kan innan och vara snabb på bollen när de lediga utbytesuniversiteten dyker upp. Om ni undrar vad som man ska ha med i sin ansökan så kommer ett sådant inlägg inom kort! Men kommer man ens kunna åka kanske ni tänker? Det är en svår fråga att svara på, och såhär ställer sig KTH till det:

”KTH planerar för att utbytesstudier under läsåret 2021/2022 ska genomföras som vanligt. Om utvecklingen av COVID-19 förvärras, eller om UD:s avrådan från resor till andra länder ligger kvar, kan utbytet bli inställt hösten 2021. Då kan du eventuellt flytta fram utbytet en termin till VT2022, förutsatt att värduniversitetet tillåter det och att det fungerar studiemässigt i ditt program vid KTH.” 

Även om det är svårt att planera utbyten i dessa tider så är det inte omöjligt. Man får bara vara inställd på att vara flexibel! Går det så går det; går det inte så går det inte.

Vi hoppas på det bästa!

 

Howdy! Mitt namn är Ludvig, jag läser mitt sista år på Teknisk Fysik (med master inom Teoretisk Fysik) och jag var våren 2020 på utbyte till the University of Texas at Austin och sommarjobbade 2019 på Caltech i Los Angeles. Denna vår kommer jag bjuda på återblickar från mitt utbyte och jobb, samt dela med mig av tips till alla som är sugna på att jobba/plugga utomlands. I synnerhet ni som vill åka till USA kan få bra tips av mig! Har ni specifika frågor till mig så kan ni ställa dem här: https://www.kth.se/student/program/utlandsstudier/fraga-en-student-om-utlandsstudier-1.954823