Hoppa till innehåll

Från koja till slott

Ciao!

Idag har jag och Eve flyttat – ÄNTLIGEN! Efter att ha bott lite mer än två veckor i samma rum och i samma säng. Förmodligen kommer vi se tillbaka på den här tiden och ändå känna en viss uppskattning för vår lilla etta i Turro, som ändå omfamnat oss de första dagarna under äventyret i Milano. Men idag började äntligen det nya livet, där vi från den lilla kojan i Turro har begett oss hela vägen till något som i jämförelse känns som ett slott i Acquabella. En fin trea med italienska drag, fina glasfönster och högt i tak. Det känns som att det kommer bli många, långa middagar här! Den italienska känslan infann sig direkt när vi tog första steget innanför tröskeln.

Vidare har vi invigt lägenheten med någon egenuppfunnen variant av tacos och film i vårt vardagsrum. Det känns faktikst lite lyxigt att vi har ett separat vardagsrum. Och ute mullrar samtidigt den första åskan sedan vi kom hit, vilket är rätt mysigt ändå.

Här kommer några bilder på lägenheten – numera Casa Bella som vi så fint namngivit den.

Mitt sovrum!
Vardagsrummet som kommer bli hem för många filmkvällar
Hallen
Köket – som ska lära oss att laga värdens bästa pastarätter!

 

Vi hörs snart igen!

/Anja

Hej! Mitt namn är Anja och jag läser femte året på Civilingenjörsprogrammet Samhällsbyggnad. I höst intar jag sista året på min master inom Hållbar samhällsplanering och stadsutformning genom att för en termin byta ut KTH mot Politecnico di Milano i Italien. Under den här terminen kommer jag försöka leva ”La dolce vita” – med allt vad det innebär! Jag tänker fråga Italien vart den bästa pizzan, pastan och Gelaton egentligen finns, vilka stadsdelar som bevarat mest inspiration och historia, hur livet som student är och vad Milanos systerstäder har att erbjuda. Och de svar jag får kommer jag förmedla här på bloggen, i form av skilda inlägg och massvis med bilder. Hoppas ni vill följa med på min resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *