Hoppa till innehåll

Portofino & Cinque Terre

Ciao!

Hoppas ni mår bra! Här i Italien fortsätter höstsolen att förgylla våra dagar. Dessutom har jag blivit ännu mer bortskämd med fantastiskt besök av två vänner hemifrån. Så efter att ha visat allt vad livet i Milano innebär bestämde vi oss igår för att öppna dörren till resten av landet, genom att hyra en bil och bege oss ut på road trip. Och det blev så lyckat! Kort och gott fyllde vi våra ryggsäckar av minnen med musik och sång i bilen, skrattattacker och magiska vyer.

Vart var vi någonstans då? Jo, för första gången sedan vi kom hit blev det ett besök till kusten. Vi började med att besöka Portofino, för att sedan cruisa i bergen och avsluta i staden Vernazza som är en del av Cinque Terre. Båda platserna är fantastiskt fina, med sina pastellfärgade, nästan tusen år gamla hus som pryder kustremsan. Cinque Terre innefattar fem byar som ligger bredvid varandra längs med kusten, vilka går att hikea, köra eller ta tåget emellan. För er som är intresserade av att besöka platserna kan jag rekommendera att hyra bil om det är en större grupp. Det ger så mycket frihet, och halva grejen är ju att slå på högtalarna och låta den ena klassikern byta av den andra. Däremot har jag även hört med vänner som tycker det varit smidigt att ta tåget, men då kanske till en av platserna (Cinque Terre eller Portofino), om det är över dagen.

Hej! Mitt namn är Anja och jag läser femte året på Civilingenjörsprogrammet Samhällsbyggnad. I höst intar jag sista året på min master inom Hållbar samhällsplanering och stadsutformning genom att för en termin byta ut KTH mot Politecnico di Milano i Italien. Under den här terminen kommer jag försöka leva ”La dolce vita” – med allt vad det innebär! Jag tänker fråga Italien vart den bästa pizzan, pastan och Gelaton egentligen finns, vilka stadsdelar som bevarat mest inspiration och historia, hur livet som student är och vad Milanos systerstäder har att erbjuda. Och de svar jag får kommer jag förmedla här på bloggen, i form av skilda inlägg och massvis med bilder. Hoppas ni vill följa med på min resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *