Hoppa till innehåll

En dag i Venedig & att vilja göra allt och lite till

Ciao!

I helgen har jag återigen haft besök och i och med detta passade vi på att ta tåget till staden full av kanaler, broar och mystik – nämligen Venedig!

Det är så lyxigt att få bo i ett land där det finns många spännande platser att upptäcka alldeles runt hörnet. Men med exaltering och nyfikenhet är det även lätt hänt att stressen börjar flåsa en i nacken. För egen del är listan på saker jag vill göra långt mycket längre än vad som kommer hinnas med, och för er som ska ner hit och är lika hetsiga som mig skulle jag därför vilja utlysa några rekommendationer, nämligen att 1) göra en priolista, 2) börja checka av tidigt men inse att allt inte behöver göras på en gång, 3) se om det går att synka med något besök och 4) våga prioritera bort!! Italien och länderna omkring finns även kvar efter utbytet (även Venedig, haha), och det viktigaste är ju trots allt tiden i staden du ska plugga i.

Venedig var den plats som stod högst upp på min prio-lista och jag är glad att vi åkte dit. Det var så mysigt att gå runt i alla gränder, vara turist och åka gondol på kanalerna, äta massvis gelato och äta på pyttoreska restauranger. Nu har alla vänner åkt och verkligheten börjar smyga sig tillbaka med plugg och rutiner. Dessutom valde regnet att ta över stafettpinnen från solen samma dag som mina sista gäster för den här gången åkte. Men det är lite skönt ändå, hemmadagar gör sig bäst med regn utomhus.

Hej! Mitt namn är Anja och jag läser femte året på Civilingenjörsprogrammet Samhällsbyggnad. I höst intar jag sista året på min master inom Hållbar samhällsplanering och stadsutformning genom att för en termin byta ut KTH mot Politecnico di Milano i Italien. Under den här terminen kommer jag försöka leva ”La dolce vita” – med allt vad det innebär! Jag tänker fråga Italien vart den bästa pizzan, pastan och Gelaton egentligen finns, vilka stadsdelar som bevarat mest inspiration och historia, hur livet som student är och vad Milanos systerstäder har att erbjuda. Och de svar jag får kommer jag förmedla här på bloggen, i form av skilda inlägg och massvis med bilder. Hoppas ni vill följa med på min resa!