Hoppa till innehåll

En långhelg som turist i Zürich

Hallo!

Torsdag-söndag förra veckan hade jag finbesök här hos mig i Zürich, nämligen av min storasyster! I och med att jag knåpade ihop en lista på alla saker jag tänkte att vi skulle kunna göra under tiden hon var här för att visa Zürich, både typiska turistsaker och några av mina egenfunna guldkorn, så tänkte jag att jag kunde dela med mig av den listan till er:

 • Promenera runt i de gamla stadskvarteren. Promenera längs med Limmat. Promenera vid sjön. Helt enkelt gå runt hela stan (som inte är så stor) för att den är så mysig och fin.
 • En schweizisk fika med Luxembürgli (mini-macarons) från Sprüngli och lyxkaffe från ViCafé uppe på Lindenhof med utsikt över stan och Limmat.
 • En tour av Campus Zentrum och Hönggerberg, inklusive en tur med Polybahn upp till Polyterrasse och njuta av utsikten över Zürich därifrån.
 • Glüwien och raclette på Frau Gerolds Garten – ett av mina absoluta favoritställen här i Zürich, sommar som vinter, perfekt för apéro, middag och häng!
 • Drinkkväll på Kasheme – en riktigt härlig bar här med vardagsrumskänsla och med en DJ som spelar gamla vinylskivor.
 • Apéro på Illuminarium – ett häftigt uteställe som de skapar under vintern här på innergården av Landesmuseum (nationalmuséet).
 • En lördagsutflykt till Flohmarkt Kanzlei eller Bürkliplatz för att leta secondhand-fynd.
 • Äta Schweiz bästa pizza på San Gennaro.
 • En hike upp till Uetliberg för att få en fantastisk utsikt över hela Zürich.
 • Fondue på Chuchi – en klassisk schweizisk restaurang för fondue.
 • Lindts chokladmuseum – perfekt för alla chokladälskare då jag hört att turen avslutas med en all-you-can-eat chokladbuffé.

Vi hann såklart inte med allt i min lista då min syster bara var här i knappt fyra dagar, varav en av dagarna åkte vi till Luzern och upp till berget Pilatus. Bilder från det kommer i nästa inlägg, ciao!

Hej! Jag heter Victoria och påbörjar precis mitt femte och sista år på KTH på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö där jag läser mastern Teknik och hållbar utveckling. Under hösten kommer jag att åka på utbyte till ETH Zürich i Schweiz där jag ska läsa Environmental Engineering. Förutom att jag brinner för miljön och hållbarhet älskar jag att dansa. Innan jag började på KTH gick jag en fyraårig dansutbildning, så jag har jobbat en del som dansare parallellt med mina studier på KTH. Utöver det älskar jag musik, träning i alla dess former och att vara ute i naturen. Hoppas ni ska tycka det är kul att följa mig på mitt äventyr i Schweiz under höstterminen 2021!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *