Hoppa till innehåll

Jetlag: Från nattuggla till morgonmänniska

Jetlagen, ett ökänt fenomen när man byter tidszon. Men är det alltid så dåligt som dess rykte ger sken av? Visserligen ger det en lite konstig känsla i kroppen och på min bussresa från Toronto till Ottawa kände jag ungefär såhär:

Men låt oss också nämna fördelarna! Jag tror inte jag är ensam om att under jullovet ställa om dygnet lite grann. För min del började det med att sträckse ”Tiger King” med min syster veckan innan julafton (jo jag vet, är lite sent ute med den serien…) och efter att ha gått och lagt mig ca kl 2 blev mitt dygn inte återställt resten av julen.

Kanada är ju dock sex timmar efter Sverige, så när jag kom den första kvällen för att sova en natt i Toronto var klockan 21.30 i Kanada men 03.30 i Sverige. Det passade därför perfekt in i min tidigare ”dåliga” rytm och jag somnade som en stock kl 22. Mina övriga dagar har än så länge gått i samma mönster. Jag somnar perfekt vid tiotiden och vaknar pigg vid sextiden. Låt oss hoppas att detta underbara fenomen fortsätter! Med det sagt vill jag avsluta denna lilla hyllning till just jetlagen.

Nu är jag i full gång med uppstart av mina kurser och att införskaffa alla väsentligheter (såsom pasta) till mitt lilla hem här. À bientôt!