Hoppa till innehåll

Världens längsta skridskobana

En riktigt cool sak med Ottawa som jag utnyttjat mycket de senaste två veckorna är att vi har tillgång till världens längsta skridskobana (i ett par månader i alla fall). Eftersom det är så kallt här fryser kanalen, som heter Rideau Canal, och blir en 7.8 kilometer lång skridskobana.

Själv är jag ingen stor skridskoåkare sen innan och det tog några gånger innan jag kom in i rytmen men för ett par dagar sedan lyckats jag faktiskt åka hela kanalen fram och tillbaka, närmre 16 km med andra ord! Som tur är kan man få tag på ett ok par med skridskor för ca 300 kr, att hyra kostar nämligen över 200 kr/h…

Blev några varv på rinken innan jag vågade ge mig ut på kanalen
Såhär ser kanalen ut! Riktigt coolt som sagt men denna bilden visar inte riktigt hur många människor som är ute under helgerna (blir rätt knökat samt dålig is snabbt)
Tycker det är absolut trevligast att åka skridskor på morgonen. Helt folktomt och perfekt is!
När man åkt lite skridskor är det tradition här att ta sig en Beavertail, ett läckert bakverk med formen av en bäversvans helt enkelt. Har hittills lyckats smaka på 2 av 5 smaker, kommer absolut satsa på 5 av 5 innan isen smälter!