Hoppa till innehåll

Förberedelser inför besöket i Abaca

Nu har vi packat och är snart redo att åka till Abaca. Våra hyresvärdar låter oss lämna våra stora väskor här under tiden vi är i byn vilket är väldigt snällt.

Vi har behövt göra lite förberedelser inför vårt besök i Abaca. Vår handledare skickade en lista på några matvaror vi skulle köpa och ta med så igår åkte vi till affären och handlade. Det enda vi inte köpt än är bröd, men det ska vi köpa någonstans på vägen. Vi har även köpt en kavarot till Sevusevu-ceremonin och en varsin sulu. Sulu är som en sarong och är ett traditionellt klädesplagg i Fiji (kan visa en bild på den jag köpte senare).

Hej! Mitt namn är Ellinor och jag läser mitt femte och sista år på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö. Mastern jag läser heter Hållbar energiteknik med inriktning hållbar kraftproduktion. Under vårterminen gör jag och min kompis Erika vårt examensarbete i Fiji. Här på bloggen kommer ni få läsa om min vardag på andra sidan jorden samt information om hur man går tillväga om man vill göra ett examensarbete utomlands. Hoppas ni vill följa med på min resa!