Hoppa till innehåll

Hitta boende

Det kan kännas svårt att hitta ett bra boende, särskilt när man inte har någon aning om hur det ser ut dit man ska. Vår handledare här i Fiji rekommenderade oss att leta efter boende i Nadi. Detta eftersom både campuset och byn Viseisei ligger ungefär 20 minuter bort. Under vår första månad här hyrde vi ett boende via Airbnb i området Martintar i Nadi. Imorgon ska vi dock flytta ut härifrån och röra oss vidare. Som jag nämnde tidigare ska vi sova i byn Abaca men vi vet inte riktigt om vi kommer sova där en natt eller två nätter. Därefter får vi se vart vi tar vägen.

Hursomhelst är vi väldigt nöjda med det boende vi haft. Våra hyresvärdar har varit helt fantastiska. De har bland annat bjudit oss på mat och visat oss runt på den stora marknaden i Nadi Town. Läget är också väldigt bra. Vi har en mataffär och ett flertal restauranger på bara 2-3 minuters gångavstånd. Vi har dock även hyrt en bil för att lättare kunna ta oss runt på Viti Levu (som huvudön heter). Det är vänstertrafik som gäller här borta men det gick snabbt att ställa om sig. Det svåraste i början var att man råkade starta vindrutetorkarna istället för blinkersen eftersom spakarna sitter tvärtom…

Hej! Mitt namn är Ellinor och jag läser mitt femte och sista år på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö. Mastern jag läser heter Hållbar energiteknik med inriktning hållbar kraftproduktion. Under vårterminen gör jag och min kompis Erika vårt examensarbete i Fiji. Här på bloggen kommer ni få läsa om min vardag på andra sidan jorden samt information om hur man går tillväga om man vill göra ett examensarbete utomlands. Hoppas ni vill följa med på min resa!