Hoppa till innehåll

Praktik i Brasilien! – Förberedelser

Hej allihopa!

Nu är jag tillbaka i en månad till! Som jag tidigare nämnt så ska jag göra en praktik i Brasilien (har redan gjort min första vecka) och ni kommer få följa med mig under första månaden nu i juni. I detta inlägget tänkte jag nämna lite förberedelser jag behövde fixa innan min praktik.

Vaccin

Jag tog vaccin för Gula febern och Tyfoid innan min resa till Brasilien och fyllde även på mina doser mot Stelkramp och Polio. Hepatit A och B hade jag för sen innan och valde att inte ta vaccin mot Rabies då det var dyrt och bara innebar att man hade 72h på sig att söka sjukvård vid ett bett istället för 24h. Eftersom jag inte planerar att backpacka runt ensam tänkte jag att jag bör vara nära sjukvård om jag nu skulle bli biten av något…

Försäkring

Då min hemförsäkring inte gäller längre eftersom jag lämnde Sverige i januari och min praktik inte är via KTH så var jag tvungen att skaffa en egen försäkring. Blev tipsad om att många tidigare praktikanter i Brasilien kört med Swisscare vilket även jag gjorde och det kostade 70 euro för två månader vilket jag tyckte kändes rimligt (betalade över 90 euro för en månad i USA…)

Visum

Behövs inte när man jobbar under tre månader i Brasilien så inget att fixa där!

Övrigt

Boende behövde jag inte ordna då min handledare fixade det så i övrigt var det mest att boka flygbiljetter och tagga avresa! Så klart behövde jag även skriva på ett kontrakt när jag fick positionen i februari och skicka in ett par dokument som pass och studieintyg, men det var så länge sen och krävde inte mycket energi alls.

I kommande inlägg tänkte jag skriva mer om vad jag faktiskt sysslar med här i Brasilien, men kan avslöja redan nu att det handlar om hållbar kaffeodling och skicka med en liten bild från ett besök på en experimentell kaffegård.