Hoppa till innehåll

Orto Botanico di Padova

Orto botanico di Padova är en av de äldsta botaniska trägårdarna i europa som fortfarande finns kvar, den anlades 1545. Det är dessutom den äldsta kvarvarande akademiska trägården som finns kvar!

Jag gick dit med några kompisar och utforskade grönskan. Det finns bland annat en medicinsk trägård, gamla statyer och ett gigantiskt växthus. Jag har besökt ganska många botaniska trägårdar men det var väldigt många växter i den här som jag aldrig hade sett tidigare. Den är väl värd ett besök! Som student kommer man dessutom in gratis, så det skulle kunna bli ett utmärkt ställe att plugga eller läsa.

 

Medicinsk bioteknik 5:e året, Università di Padova i norra Italien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *