Hoppa till innehåll

Dagsresa till Malaysia!

Hej alla,

I Lördag åkte jag och mina roomies till Johor Bahru som är Malaysias andra största stad. Vi tog bussen dit som tog 1,5h. Vi åkte 8 på morgonen hemifrån och fick stå i kö vid immigration i 1,5h. Vi var medvetna om att det skulle vara mycket kö i och med att det var en Lördag. Det rekommenderas att åka dit på vardagar, då det är mindre kö vid immigration. Vi jobbar dock på vardagarna och kan därför inte åka då.
I staden var vi framme vid kl.11 och när vi anlände bestämde vi oss att gå till ett café för att lunch. Det var så billigt! En hel måltid med dricka kostade oss 50kr per person på ett fint café. Det var så värt! Vi besökte även ett Hinduiskt Tempel och Moskén Sultan Abu Bakar.

Malaysia är väldigt när Singapore och det är vanligt människor som bor i Malaysia pendlar till Singapore för jobb. Landet är också annorlunda från Singapore, vilket man känner av redan när man anländer. Byggnaderna är annorlunda och det är mindre rent. Dock så är det bra shopping där i och med att det är så billigt. Det var även väldigt god mat och churros! Jag rekommenderar att äta på Street churros. Vägen hem var smidig och vi fick vara vid immigration 2 timmar innan bussen åkte.

//Sabina