Hoppa till innehåll

Övernattning i Maastricht

Nu är jag hemkommen från en liten studieresa i Maastricht. Maastricht ligger så långt söder ut man nästan kan komma i Holland och det tar ca 2.5h med tåg dit från Delft.

I min Translations-kurs så ska vi analysera en byggnad och för att kunna göra det så måste vi själva samla in all information. Så för att kort sagt berätta så bokade vi ett besök på Jo Coenen arkitektbyrå för att förhoppningsvis få lite information om ett tävlingsförslag han gjorde på byggnaden vi analyserar. Byrån är väldig känd här i Holland och jag kan säga redan nu 5 byggnader som jag sett tidigare som de ritat. Bland annat de magiska arkivet jag skrev om några inlägg tidigare.

Vi var 7 stycken från kursen och vi åkte i fredags förmiddag. Vi fick till en början titta på gamla ritningar och dokument och sen kom Jo själv och berättade sin syn på det. I början var han lite barsk och kort (han trodde nog att vi skulle vara ett gäng jobbiga, ifrågasättande och ”duktiga” studenter) men efter ett tag mjukande han upp när han insåg att alla var ganska softa. Vi hade egentligen bara 45min inbokat med honom men det slutade med att han missade ett möte och stannade med oss i 2,5h. Så trevliga var vi hahah. När vi var färdiga så bjöd han på kaffe, gav oss restaurangtips för kvällen och pratade om allt mellan himmel och jord (som rörde arkitektur såklart). Det var hur som helst ett väldigt roligt besök!

Efter besöket checkade vi in på ett Hostel då vi bestämt att vi skulle bo över. Hostlet var superfräscht och modernt! Vi hade egentligen bokat ett stort rum som alla skulle få plats i men när vi kom fram så hade de delat in oss två och två. Jag kände inte de andra egentligen alls innan vi åkte, hade bara pratat med de inför resan men Tycho var med, vilket var skönt. Så vi tog ett rum med en våningssäng. Är ju annars lite speciellt att dela rum  eller i värsta fall dela säng med någon man inte känner och rummen här var som små boxar på typ 5 kvadratmeter haha.

Efteråt gick vi runt i stan och sedan till en kinarestaurang för middag som Jo rekommenderat. Efteråt besökte vi en spelhall, svinkul. Därefter gick vi och testade lite barer och utforskade Maasticht så länge vi orkade.

Efter utcheck så hade jag och Tycho planer på att stanna i Roermond på vägen hem. Det var en liten mysig stad men främst hade vi fått tips om en designer outlet som låg där. Tips om man gillar designers och har pengar att spendera! De andra följde med och käkade lunch i stan och gick någon timme innan de åkte hem, jag och Tycho stannade dock till eftermiddagen och kom hem till Delft vid 19 tiden.

Det var en väldigt rolig resa men jag fick helt ärligt träna mitt tålamod en del när man är ett gäng på 7 pers från olika kulturer, har olika intressen, viljor och ekonomier haha. Vi hade tänkt stanna två nätter men kände att jag inte kunde prioritera bort hela söndagen från plugg. Jag var dock HELT SLUT när jag kom hem igår kväll. Så i efterhand räckte det gott och väl med en natt.

Ha det bäst!
/Linnéa

Linnea och julia med varsin kroket
Lite holländsk kroket till lunch innan studiebesöket!
kroket och fries
En typisk holländsk lunch!
från kontoret med alla studenter och Jo när de kollar på ritningarna
Här är vi med Jo på kontoret!
jo och två av killarna som var med
David, Alessandro och Jo!

Tycho, Florian, David och Julia!

Linnea med en lapp i handen
Här har jag fått en lapp från Jo med massa information om min drömbyrå! GLAD TJEJ.
Tycho och Florian i recpetionen på hostlet
Vid incheck på hostlet!
korridor på hostlet
Korridor med alla små rum
David och florian äter fries
Var lite svårt att hitta bort till ett gäng på 7 personer som alla gick med på, så blev en liten förrätt (pommes) för att hålla humöret uppe innan middagen!
två av tjejerna på kinarestaurang
Mycket bra mat på kinarestaurangen!
Spelhallen
Spelhallen!
kyrka i Roermond
Framme i Roermond!
Linnéa väntar på lunch
Väntar på pannkaks-lunch!
linnea med pannkaka
Mycket nöjd med bacon pannkaka!

 

Linnéa heter jag och pluggar nu fjärde året på arkitekturprogrammet. Jag kommer vårterminen 23 göra utbyte på TU Delft och flytta till Holland. Häng med på mitt äventyr!