Hoppa till innehåll

Självförsvarskurs på X-centret

På campus finns det en anläggning som heter X-center. Det är en byggnad med en mängd olika lokaler och aktiviteter. Blir man medlem (kostar 100 euro för 6 månader) kan man boka alla möjliga olika klasser, så som yoga, pilates, spinning osv. Man kan också boka en av alla hallar och spela handboll, fotboll, badminton osv. Det finns också en mängd olika utomhusplaner för fotboll, tennis, beachvolleyboll osv. Betalar man lite extra får man också tillgång till ett stort och fräscht gym. Självklart finns det också en bar som man samlas i efter träning och njuter av en holländsk öl. Det är helt enkelt en enda stor träning och aktivitetsanläggning. Man kan också ta kurser, som kostar lite extra, i till exempel drejning, lära sig spela ett instrument, parkour, teater eller kampsport. Jag och en Holländsk tjej, som också pluggar arkitektur, har faktiskt signat upp för en kurs, Självförsvar. Jag har ju som sagt spelat en del handboll innan så fysisk närkontakt är ju inte direkt nytt för mig och att lära sig självförsvar är ju alltid bra?! Vi har hittills gått på två av sex gånger och jag tycker det är kul! På torsdagar går jag också på boxningspass på X-centret så efter denna terminen kommer jag vara livsfarlig 😉

Ha det bäst!
/Linnéa

Entren till x-center

Boxningshallen

Pilatessalen

cafeet

utsikt över uteservering och alla utomhusplaner

kampsportsrum

Linnéa heter jag och pluggar nu fjärde året på arkitekturprogrammet. Jag kommer vårterminen 23 göra utbyte på TU Delft och flytta till Holland. Häng med på mitt äventyr!