Hoppa till innehåll

Uppdatering från helgen

Nu har skolan verkligen kommit igång på riktigt. I veckan hade vi midterm (halvvägs in i kurserna och därmed redovisning) och jag hade tre redovisningar på två dagar. Alla gick relativt bra, jag har fortfarande inte riktigt kommit in i tempot med att ha tre kurser samtidigt och lärarna är fortfarande väldigt otydliga med vad som ska lämnas in i slutändan. Men känner att det blir bättre för varje vecka iaf och har fått till mig från andra elever att det vill till mycket för att man inte ska bli godkänd i dessa seminariekurser.

Linnéas projekt från Ornamatics-kursen
Såhär ser mitt projekt ut hittills i Ornamatics-kursen!Linnéas projekt från Ornamatics-kursen

I fredagskväll kände jag att jag fick ta lite ledigt från skolan så jag och Jakob åkte till De Haag och mötte upp bland annat Isak och hans korridorskompisar. Det var St Patrics Day så vi gick till ett stort torg där det var festivalstämning med liveband, öltält osv. Väldigt trevligt!

Bild på Vransh, Isak och Jakob från firandet av St. Patric
Vransh, Isak och Jakob!Scen på torget Torget i De Haag och alla människor

Utöver min intensiva pluggvecka så var det såklart min vecka att städa köket. Det är inte så allvarligt egentligen utan man ska ta ut soporna och se till att golvet är rent typ MEN jag kände att jag ville (mest för min egen skull) storstäda köket. Så jag la ca 3h på lördags förmiddag och såg till att ALLT var i tipptopp! Tog en bild på ungen vi har och skickade till mina föräldrar för råd på hur jag skulle kunna rädda den och fick till svar av pappa att jag borde ringa en saneringsfirma hahah! Har ju skrivit innan här att mina korridorskompisar är lite si sådär på att hålla rent, tror mest det är olika standarder helt enkelt. Det är också svårt, för kommer man in i köket och det redan är kaos, ja då är det lätt att man skiter i det och lämnar det ännu värre. Så nu tog jag tag i det och håller tummarna att alla hjälps åt att hålla det rent iaf 1 vecka haha xD. Alejandro i min korridor sa att inget kök i vår byggnad någonsin varit så rent och fint så jag känner mig fett nöjd!

På lördagskvällen mötte jag upp Isak och Vransh på en vin/tapasbar här i Delft. Vi har faktiskt inte varit ute och käkat mycket hithills (oklar anledning för jag älskar att gå på restaurang haha) så vi kände att det passade bra och hade fått rekommendationer om restaurangen. Menyn var på holländska så vi bad servitören sätta ihop en liten meny till oss och det blev väldigt bra! Efteråt drog vi till en technofest som var i mitt gemensamhetsrum på prof.S (där jag bor). Där träffade vi bland annat Alejandro och Paddy från min korridor, väldigt roligt att hänga lite utanför köket haha. Techno är en väldigt stor kultur här och var faktiskt min första riktiga technofest så det var häftigt! Hoppas på att vi ska gå på någon festival snart eller gå ut i Rotterdam som är Techno-mecka här.

Mat på tapasbar

mat på tapasbar

Baren och köket där kockarna lagar mat i restaurangen

I söndags så var det plugg igen men hann med en sväng till Ikea då cravet för köttbullar och kanelbullar icke längre var hanterbart. Så jag cyklade dit och bunkrade upp, hem och pluggade och sen gjorde iordning mig för F1-racet. Vi kollade denna gången på The social hub igen, kommer nog bli tradition. Efteråt var jag inbjuden till Isak, Tycho och Vransh korridors söndagsmiddag. Känner nästan alla som bor med de nu så de har bestämt att jag ska få en egen söndag när jag bjuder på mat. Väldigt ärofyllt!! Också skönt för då kan jag hänga på de utan att känna att jag snyltar haha.

Linnéa och gifflar

köttbullar på Ikea

Tavla med alla namn från korridoren linnea blivit invald i.
Längst ner står nu mitt namn, STOLT!

Sen bar det hem för lite sista kvällsplugg innan jag hoppade i säng. Summa sumarum en väldigt skön och lugn men händelserik helg!

Ha det bäst!
/Linnéa

 

 

Linnéa heter jag och pluggar nu fjärde året på arkitekturprogrammet. Jag kommer vårterminen 23 göra utbyte på TU Delft och flytta till Holland. Häng med på mitt äventyr!