Hoppa till innehåll

Jag åkte till Ho Chi Minh City i Vietnam!

Heej,

En av de mest lärorika resorna jag gjort har varit att besöka Ho Chi Minh City den största staden i Vietnam. Staden hette Saigon förrut, men namnet ändrades efter presidenten Ho Chi Minh. Vietnam har en så unik kultur och landet har mycket historia, vilket var intressant att få se. I Vietnam besökte jag Chu chi tunnlarna, där vietnameserna gömde sig under vietnamkriget. Vi gick in i tunnlarna och fick gå på huk en bit och man kände sig klaustrofobisk efter ett tag. Jag fick även möjligheten att skjuta 10 skott med pistolen AK47 på samma plats där chu chi tunnlarna låg.  Jag besökte även mekong delta floden och fick åka en båt där och även i den floden pågick kriget. En av de bästa sakerna med Vietnam var MATEN. Vi åt vietnamesisk mat på flera lokala restauranger och det var så gott. Sista dagen gick vi till ett museum, där vi fick se all historia om landet och bilder från Vietnam kriget. Det var en tragisk händelse som fortfarande påverkar människor i landet. Väldigt många människor dog under kriget och efter giftet agent orange sprutades in i landet, så föddes många barn missbildade. Överlag hade jag en trevlig resa med mina roomies i Ho Chi Minh.

Här kommer lite bilder från resan: