Tekniskt basår och bastermin

Vid CBH-skolan ges Tekniskt basår och Teknisk bastermin för de som saknar behörighet till KTH:s utbildningar där naturvetenskaplig eller teknisk kompetens är ett krav.

Tekniskt basår, 60 hp

Med start på vår- och höstterminen.

Tekniskt basår är till för dig som saknar behörighet till KTHs utbildningar där naturvetenskaplig eller teknisk kompetens är ett krav. Behörig att söka är du som, förutom grundläggande behörighet, har Matematik kurs B/2 eller motsvarande med lägst betyget Godkänd eller 3.

Under två terminer läser du motsvarande Matematik 3 och 4, Kemi 1 samt Fysik 1 och 2. Observera att uppnådda studiepoäng på Teknisk basår inte kan räknas in i en ingenjörsexamen.

När du har klarat alla kurser på basåret har du möjlighet att få en garantiplats på något av KTHs program. Valet sker i slutet av basårsutbildningen och urvalet sker på basis av dina prestationer under året (arkitekturskolan samt kandidatprogram undantagna).

Teknisk bastermin 30 hp

(Basårets termin 2).

Om du redan har godkänt betyg i matematik C alternativt 3b eller 3c, fysik A alternativt 1a eller 1b och kemi A alternativt kemi 1 kan du söka till basårets andra termin. Du söker då till Teknisk bastermin 30 hp. De regler för val av och urval till KTHs utbildningsprogram som gäller för Tekniskt basår gäller också för Teknisk bastermin 30 hp.

Om du klarat alla basterminens kurser har du möjlighet att få en garantiplats på någon av KTHs civil- eller högskoleingenjörsutbildningar. Observera att uppnådda studiepoäng på Teknisk bastermin inte kan räknas in i en ingenjörsexamen.

Innehållsansvarig:Kenneth Carlsson
Tillhör: Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)
Senast ändrad: 2019-11-20